Agar 900 (1kg)
Agar je přírodní polysacharid s vysokou gelující schopností. Využívá ke zdobení cukrářských produktů jako například do želatinových polev s ovocem.
Jedná se o želírovací látku, která se v moderní gastronomii využívá ke zdobení cukrářských produktů jako například do želatinových polev s ovocem či do džemů. Skvěle se taky hodí při výrobě aspiků.
Agar je bílý prášek (či světle žlutý) bez výrazného zápachu či pro něm charakteristickým jemným odérem. Číslo za názvem Agar symbolizuje pevnost tohoto gelu v g/cm2 při dávkování 1,5 %, nebo-li koncentraci prášku. Obecně platí, že pokud je číslo vyšší, dávkování agaru se snižuje až na polovinu.
Návod na zpracování Agaru
- Dávkování 4g - 15g na litr vody dle použitého Agaru a požadované pevnosti výrobku
- Agar zamícháme do studené vody a přivedeme do varu na 3-5 minut. Vznikne pěna. Po jejím částečném opadnutí odstavíme
- Přidáme množství cukru dle zvyklostí (doporučené 200-250g na litr)
- Při chladnutí (cca 50-60°C)přidáme přípravek k okyselení ( doporučená kyselina citrónová 3g na litr)
- Agar zpracujeme dle technologických postupů
TIP
Sledujte teplotu vody, ve které Agar rozpouštíte. Agar je totiž skvěle rozpustitelný ve vroucí vodě a naopak nerozpustitelný ve studené. Také dávejte pozor na skutečnost, žev kyselém prostředí Agar degraduje a rozpadá se. Lze mírně okyselit chladnoucí gel.
Podrobnosti o produktu
Agar je polysacharid složený převážně z cukerných jednotek D - galaktosy. Získává se extrakcí přirozených kmenů mořských řas čeledí Gracilaria converfoides (L.) Sphaerococcaceae.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
REMI M.B. ® se zaměřuje na prodej a výrobu surovin pro potravinářskou výrobu.
Jednou z hlavních oblastí kde firma REMI M.B.® upírá své aktivity je prodloužení trvanlivosti potravinářských výrobků, především v lahůdkářské výrobě. Směsi aditiv vyvinuté na základě dlouhodobých zkušeností a nejnovějších poznatků v oboru se dobře osvědčily v praxi, a výrobky opatřené ochrannou známkou REM® si již dávno našly své věrné zákazníky.